El trompetista César Asensi i l’organista Liudmila Matsyura actuaran al Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer 2024
Plaça Major
26
de Pedreguer
Del 6 d'octubre al 3 de novembre espodrà gaudir del Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer 2024. En aquesta edició, la 28é, la programació està formada per cinc concerts que proposen una selecció de literatura musical que comprendrà més de 800 anys d’història, des de l’Edat Mitjana, com és el Cant gregorià i Fabordons medievals o els fragments del Misteri d’Elx, fins als compositors contemporanis en actiu els nostres dies, com els mestres Jesús Legido i John Rutter.
La programació
Tots els concerts es celebren a les 18 hores a l'Església de la Santa Creu de Pedreguer.
6 d’octubre
El concert d’obertura del Festival del diumenge 6 d’octubre serà interpretat pel Quintet de Corda Camerata Odesa, format per excel·lents professionals que han format part d’orquestres de primer ordre. Juntament amb ells actuarà com a solista la soprano Emilia Onrubia. Els acompanyarà des de l’orgue Josep Vicent Giner. Interpretaran una variada selecció d’àries operístiques i obres concertants, amb una menció especial en programa al centenari de la mort del compositor Giacomo Puccini.
13 d’octubre
El segon programa del 13 d’octubre estarà a càrrec del Cor Lluís Vich Vocalis de València. Dins del programa titulat Discantus: fusió de Polifonia i Jazz, podrem escoltar cants religiosos de l’Edat Mitjana i del Renaixement, amb una especial simbiosi amb les improvisacions en viu que crearà el famós saxofonista de jazz Perico Sambeat. Estaran acompanyats a l’orgue per David Morales, actual organista titular de l’església del Patriarca de València.
20 d’octubre
En el concert del diumenge 20 d’octubre actuarà el duo format per César Asensi, trompeta solista de l’Orquestra de la Comunitat de Madrid, juntament amb l’organista titular de la Catedral d’Alcalá de Henares Liudmila Matsyura. Amb el títol del programa Els càntics del vent s’entonaran obertures, marxes i simfonies festives per a aquests dos instruments que sonen mitjançant el vent. Algunes de les obres que interpretaran formen part del gran repertori i han sigut transcrites i adaptades per a aquesta formació en duo.
27 d’octubre
El quart concert del 27 d’octubre, serà oferit per una innovadora conjunció instrumental: arpa i orgue. L’arpista serà la jove valenciana Noelia Cotuna, que ha sigut becària de l’Orquestra Filharmònica de Berlín i a partir d’esta temporada s’incorporarà a l’Orquestra de la Comunitat Valenciana al Palau de les Arts. Conjuntament amb l’acompanyament a l’orgue de JV. Giner oferiran un original programa amb música de G.F. Hädel, G. Fauré, Henriette Renié i C. Franck, entre d'altres autors.
3 de novembre
Per a concloure aquesta edició, el diumenge 3 de novembre, un programa coral i orquestral espectacular serà presentat a l’audiència pel Cor, solistes i Orquestra de la Rectoria, i la direcció de Jaume Morell. S’interpretarà el Requiem de W.A. Mozart i una selecció d’obres corals de G.F. Händel adaptades i revisades pel mateix Mozart.
XXVIII edició del Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer. Entrada: 15 €. Cal tindre una entrada específica d'accés a cada concert, disponible en el web https://pedreguer.es/fiopedreguer i els punts de venda anticipada.
Informació i venda anticipada d’entrades
- CASA MUNICIPAL DE CULTURA PEDREGUER. Glorieta de la Creu 14 - Tel. 966 456 200. De dilluns a divendres d’11:00 a 14:00 hores.
- PROAKUSTIK - DÉNIA. Avd. Joan Fuster 28 C. De dilluns a divendres de 9:30 a 14:00 hores. - Tel. 965 782 548 fiopedreguer@gmail.com • https://pedreguer.es/fiopedreguer
Vint-i-huit edicions ininterrompudes
Eixes 28 cites són la millor garantia per a oferir una extraordinària programació els pròxims mesos d’octubre i novembre. Enguany participaran una selecció d’intèrprets i formacions alguns dels quals han actuat en alguna ocasió al llarg dels 150 concerts que ha oferit el festival des de l’any 1997 al voltant de l'orgue mecànic de tubs de l'església de la Santa Creu de Pedreguer.
Aquest instrument, d'un gran valor artístic i patrimonial, va ser encarregat, costejat i instal·lat al temple per la Fundació Rolser-Server Pérez l'any 1997. Des d’eixe moment i fins a hui s'han oferit nombrosíssims concerts i actes culturals d’alt nivell al voltant d’aquest extraordinari instrument. Tot eixe llarg camí recorregut ha tingut com a finalitat complir amb els objectius que inicialment es varen traçar: la creació d’un circuit cultural i artístic de primer ordre, la difusió del patrimoni musical històric i contemporani, oferir un espai d’actuació als intèrprets musicals amb la creació del nou escenari i la promoció del talent i finalment consolidar una audiència estable que ha assistit als concerts de manera continuada any rere any i que ha sigut el millor aval per a la continuïtat en el temps.
CONSULTA LA PROGRAMACIÓ FESTIVA I CULTURAL DE LA MARINA ALTA EN L'AGENDA DE LA MARINA PLAÇA.
La Marina Plaça, periodisme passe el que passe... sempre
Portem junts 10 anys. I junts hem viscut ja de tot: inundacions, incendis, crisi, moments durs i altres molt bons, gestes socials i onades de solidaritat de les quals ens hem sentit orgullosos... Per això, tampoc ara anem a rendir-nos. Volem seguir amb tu, fent el que sabem fer: periodisme. Ens ajudes?
SUBSCRIU-TE