Només 7 boies de fondeig per evitar que les embarcacions solten l'àncora als fons de la reserva marina de Dénia
-
L'Ajuntament demana a la Generalitat l'abalisament de tot el perímetre de les aigües protegides davant de la contínua entrada de barques d'esbarjo
Les mesures actuals per frenar l'allau d'embarcacions que sovint penetren a la reserva marina del cap de Sant Antoni, arribant de vegades a fondejar fora dels punts habilitats, són clarament insuficients. Aquesta setmana ho ha fet saber l'Ajuntament de Dénia a la Conselleria de Medi Ambient, a la qual ha reclamat un reforç de la senyalització i de les boies de fondeig.
Dimarts passat a la vesprada van mantindre una reunió l'alcalde, Vicent Grimalt, i la regidora de Medi Ambient, Sandra Gertrúdix, amb el director general de Medi Natural i Animal, Luis Gomis. Una trobada que, en principi, era per formalitzar el conveni de col·laboració entre les dues administracions per a la vigilància de la reserva marina, i al qual també van assistir el subdirector general de Medi Natural i el director del parc natural del Montgó, José Antonio Hernández.
Tot i això, durant l'entrevista Grimalt i Gertrúdix van exposar a l'alt càrrec de la Conselleria la preocupació municipal per la nul·la senyalització de la reserva i per l'escassetat de boies de fondeig per evitar que les embarcacions tiren l'àncora al fons marí.
Els representants deniers van exposar al director general de Medi Natural la necessitat de crear una zona de fondeig a la zona de la reserva per a l'amarratge de les embarcacions de nàutica esportiva, ja que “en l'actualitat només hi ha set boies d'amarratge entre la Punta Negra i la Torre del Gerro, insuficients per a la quantitat d'embarcacions que naveguen per la zona", segons ha comunicat el consistori.
Una altra de les qüestions plantejades pel govern de Dénia és la petició d'instal·lar un abalisament exterior pel perímetre de la reserva que senyalitzi de manera visible i efectiva els límits.
Renovació del conveni de vigilància
En la reunió, les dues parts van acordar renovar properament el conveni per a la vigilància i control de la reserva marina del cap de Sant Antoni. Ja fa alguns anys que l'Ajuntament de Dénia, amb la Conselleria de Medi Ambient i la de Pesca i el port esportiu Marina de Dénia treballen conjuntament per desenvolupar aquest servei de control i vigilància de la reserva, que potser compte amb un nou soci col·laborador si les gestions que està realitzant la Conselleria amb l'Ajuntament de Xàbia perquè s'hi adherisca prosperen.
L'Ajuntament de Dénia aporta l'embarcació i el patró del vaixell a través del Servei Ambiental Marí i de Pesca de la Regidoria de Medi Ambient, a qui acompanya un mariner de la Generalitat Valenciana. Marina de Dénia cedeix l'amarratge de l'embarcació de vigilància a les instal·lacions.