LA MARINA PLAZA
SUBSCRIU-TE
Inicia sessió
Periodisme, passe el que passe
Publicat: Dissabte, 28 setembre, 2024

Comença el D*na Festival que posa el focus en els productes de l'horta i els agricultors que els cultiven

  • Destacats noms de la cuina del país, juntament amb productors, artesans i hostalers regionals estaran durant tot el cap de setmana al Passeig de la Marineta Cassiana de Dénia

Comença el D*na Festival que posa el focus en els productes de l'horta i els agricultors que els cultiven

El D*na Festival, un esdeveniment consolidat com a referent de la gastronomia mediterrània, ha inaugurat aquest matí la setena edició, iniciant un cap de setmana ple de sabor, tradició i innovació. El passeig de la Marineta Cassiana de Dénia s'ha convertit, una vegada més, en un privilegiat aparador de la rica cultura culinària de La Marina Alta, que em aquesta edició posa el focus a brindar homenatge als productes de l'horta i les mans que els cultiven.

La inauguració del festival ha comptat amb la participació d'importants figures públiques i de l'àmbit gastronòmic, com ara el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón; la consellera dInnovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes; l'alcalde de Dénia i president de la Fundació Creativa Dénia, Vicent Grimalt, i el xef i comissari gastronòmic del D*na, Quique Dacosta. Junts han fet l´extens recorregut pel festival, coneixent de primera mà l'àmplia oferta de productes de proximitat exposats per productors, restauradors i cuiners de la regió.

Vicent Grimalt ha destacat la rellevància d'aquest esdeveniment en la consolidació de la gastronomia local: “Aquest setè D*na és una celebració de la nostra terra i dels qui la treballen. Dediquem aquest cap de setmana a aquests agricultors i productors que fan possible que tinguem als nostres mercats productes de proximitat d'altíssima qualitat. És un reconeixement al vostre esforç”.

Carlos Mazón ha recordat que més d'una quarta part dels turistes que visiten la Comunitat Valenciana ho fan per la seua oferta gastronòmica, i que el D*na és una mostra inigualable de la riquesa culinària de la regió. “Ací compartim sabers i sabors, i els professionals que fan aquest esforç mereixen tot el nostre reconeixement. La Comunitat Valenciana és una referència gastronòmica i esdeveniments com aquest en són la prova”, ha afegit.

Per part seua, en qualitat de comissari gastronòmic de l'esdeveniment, el xef amb tres estrelles Michelin, Quique Dacosta, ha destacat l'impacte cultural i social del festival: “El D*na Festival té sentit perquè s'ha convertit en una eina extraordinària per a Dénia, la Marina Alta i la Comunitat Valenciana. Aquest cap de setmana no només es parlarà de gastronomia, sinó que serà la veu del públic la que done un veritable significat a aquesta trobada. Seguirem treballant perquè el D*na continue sent una plataforma vàlida per a tots els qui, amb la seua dedicació, impulsen la nostra cultura gastronòmica”.

Un aparador d'excel·lència culinària

Al llarg de les set edicions, D*na Festival s'ha consolidat com un dels esdeveniments gastronòmics més importants del país, i torna aquest any amb l'objectiu de superar les seues exitoses edicions anteriors. D*na 2024 comença hui a Dénia amb un enfocament centrat en l'horta mediterrània, buscant posar en valor l'enllaç entre el camp i la cuina d'avantguarda. En paraules del president Carlos Mazón, “a aquesta regió li ha vingut donat un sol, un mar i una terra privilegiats, però el veritable talent està en allò que ha sigut capaç de fer amb això. El D*na és un exemple de com convertir allò local en una experiència gastronòmica de primer nivell, respectuosa, equilibrada, sostenible i deliciosa”.

Comença el D*na Festival que posa el focus en els productes de l'horta i els agricultors que els cultiven

Comença el D*na Festival que posa el focus en els productes de l'horta i els agricultors que els cultiven

Una gran festa de la gastronomia oberta al públic

Fins demà diumenge, el D*na Festival ofereix un programa d'activitats variat on la divulgació gastronòmica i la creativitat són protagonistes. Aquesta vesprada, xefs de la talla de Maria José San Román, Vicky Sevilla, Rodrigo de la Calle, Javier Olleros, Ricard Camarena i Massimo Arienti participen en ponències i tallers, compartint els seus coneixements i experiències al voltant de la cuina mediterrània i la seua relació amb els productes de la terra. Demà serà el torn dels esperats showcookings a càrrec de Susi Díaz, Ramon Freixa, Luis Valls i Begoña Rodrigo, que delectaran el públic amb les seues innovadores creacions, demostrant que la cuina d'avantguarda també pot mirar cap a les arrels.

La programació del festival inclou, així mateix, més d'una trentena d'activitats obertes al públic i dedicades a divulgar diferents tècniques culinàries i productes de la regió, com ara vins, olis i espècies. Aquestes activitats permetran als assistents endinsar-se en el món de l'alta cuina de la mà d'alguns dels millors restauradors i productors de la Marina Alta.

Amb el mar Mediterrani com a teló de fons i la muntanya del Montgó custodiant l'esdeveniment, el D*na Festival 2024 promet ser, una vegada més, una celebració de la tradició, l'herència i la innovació que han convertit Dénia a Ciutat Creativa de la Gastronomia per la UNESCO. Un festival que mira cap al futur sense oblidar-ne les arrels, posant en valor l'amor per la terra i el compromís amb una cuina sostenible, respectuosa i d'excel·lència.

Comença el D*na Festival que posa el focus en els productes de l'horta i els agricultors que els cultiven

 

Classificat: ,
Contingut patrocinat

Hui en portada

La Marina Plaça, periodisme passe el que passe... sempre

Portem junts 11 anys. I junts hem viscut ja de tot: inundacions, incendis, crisi, moments durs i altres molt bons, gestes socials i onades de solidaritat de les quals ens hem sentit orgullosos... Per això, tampoc ara anem a rendir-nos. Volem seguir amb tu, fent el que sabem fer: periodisme. Ens ajudes?

SUBSCRIU-TE