Creix un 25% el tractament de la matèria orgànica en el Consorci MaRe
- El Complex Ambiental del Campello que dóna servei a tots els municipis de la Marina Alta i Baixa segueix complint els objectius del PIRCV malgrat la pressió turística a l'estiu
El Complex Ambiental del Campello, la planta de tractament del Consorci MaRe que dóna servei als 52 municipis de la Marina Alta i Baixa, segueix complint els objectius de la normativa autonòmica en recuperació de residus malgrat l'augment de població a causa del turisme estival. Durant el juny i el juliol es van recuperar el 28,54% dels residus tractats.
"Aquestes dades de recuperació evidencien el bon rendiment i l'eficiència del Complex Ambiental del Campello", ha explicat el president del Consorci MaRe, José Ramón González de Zárate. "Aquest estiu ens situem al voltant del 30% de residus recuperats, cosa que significa que gràcies al nostre treball més de 13 tones de residus seran reintroduïts en l'economia com a matèria primera reciclada o compost, fent realitat l'economia circular".
Un 25% més de matèria orgànica tractada
Comparant els mesuraments dels primers huit mesos de l'any amb el mateix període del 2023, destaca l'augment de la matèria orgànica tractada. Enguany s'han tractat 1.093 tones respecte de les 877 de l'any passat, un 24,68% més de residus orgànics que han sigut transformats en compost."Hem de seguir augmentant el tractament dels residus orgànics recollits de forma separada, per eixa raó aquest estiu anunciem que el proper any els municipis que tinguen implantada aquesta recollida tindran accés a bonificacions especials", ha afegit De Zárate.
El compost obtingut del tractament de la matèria orgànica recollida de manera separada és un adob natural, una alternativa ecològica per millorar la qualitat de camps i jardins. Aquest augment del tractament dels residus orgànics coincideix amb les millores finalitzades enguany al Complex Ambiental del Campello. Gràcies a una subvenció del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, s'ha habilitat un sistema de compostatge en reactors automatitzats que permet fer més eficient la transformació dels residus orgànics recollits de forma separada en compost.
Els ecoparcs mòbils registren més de 4.000 usos aquest estiu
Aquest estiu també ha començat la primera fase de la informatització de la xarxa d'ecoparcs mòbils del Consorci MaRe. En total, s'han registrat 4.096 aportacions de residus els mesos de juliol i agost. El 20% d'aquestes aportacions han sigut xicotets aparells electrodomèstics de la llar, seguits de metalls (11%), tèxtils (9,57%) i voluminosos (8,89%).
"El nostre innovador mòdul específic de voluminosos, que permet a la ciutadania dipositar els seus estris i restes de poda, està funcionant molt bé com mostren els registres de la xarxa d'ecoparcs", ha explicat González de Zárate. "M'agradaria animar la ciutadania a seguir utilitzant la xarxa d'ecoparcs i a registrar-se en el sistema per així poder optar a les bonificacions que estem preparant per al proper any."