El TSJ condemna a Dénia a pagar a una treballadora 7.000 euros per set anys d'un complement salarial retirat il·legalment
- La central sindical SEP denuncia que la situació tractada afecta a més funcionaris municipals
La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha condemnat l'Ajuntament de Dénia a reconèixer un complement de destinació superior a una treballadora municipal i a l'abonament dels endarreriments deixats de percebre des del 2017 fins a l'actualitat.
La treballadora va fer funcions superiors al seu lloc per nomenament de la pròpia administració durant set anys, entre el 2010 i el 2017, per la qual cosa va percebre dos nivells més de complement de destinació, però quan va concloure el seu nomenament el 2017, l'Administració va decidir rebaixar-li'l.
Tot i això, el Sindicat d'Empleats Públics (SEP) ja va assenyalar el 2019 que tota la jurisprudència del Suprem indicava que els complements de destinació percebuts durant més de dos anys s'han de consolidar. L'Ajuntament "va fer orelles sordes a aquesta doctrina i va rebaixar el complement de destinació a la treballadora".
Ara, després d'un llarg periple judicial passant per primera instància i després pel Tribunal Superior de Justícia, el consistori haurà de fer front a les diferències deixades de percebre per la funcionària durant set anys, que pujaran a uns 7.000 euros més les cotitzacions socials corresponents.
Per al SEP el més greu és que aquest complement l'Ajuntament el consolida en alguns casos, mentre que en altres el retira, generant situacions de desigualtat fins i tot dins d'un mateix departament. Per això, se sol·licitarà que s'aplique a tots els funcionaris que es troben en la mateixa situació, per evitar que la concessió d'aquest dret s'utilitze també com a premi quan es concedeix, o com a càstig quan es denega, generant greuges innecessaris.
Confusió en la pròpia sentència
La mateixa sentència del TSJ assenyala que l'Ajuntament contribueix a crear situacions de certa confusió en fer nomenaments interins de personal que ja és funcionari de carrera. Tot i això, la seua actuació no impedeix que s'aplique la jurisprudència del Tribunal Suprem, ratificada recentment, de consolidació de graus superiors fins i tot al personal interí.
Tot i que la sentència és tècnicament recurrible davant del Tribunal Suprem, el seu recurs de cassació resulta poc viable a més de costós, atès que la resolució del TSJ es basa en una sentència del 2023 del mateix tribunal.