LA MARINA PLAZA
SUBSCRIU-TE
Inicia sessió
Periodisme, passe el que passe
Publicat: Dijous, 19 octubre, 2023

Empreses de la Marina Alta fan de la sostenibilitat del territori una estratègia empresarial

  • PACTE’MA, amb el suport de Creama, dona visibilitat a sis pimes i organitzacions que treballen d’una manera sostenible en el seu dia a dia a la Marina Alta
  • Este divendres tindrà lloc a Pego una jornada dedicada a conéixer exemples de pimes que implemente accions de RS

Cada vegada són més les pimes i organitzacions de la Marina Alta que inclouen la sostenibilitat com una part fonamental de l'estratègia empresarial. Enguany, des de l’Acord Comarcal per l’Ocupació i el Desenvolupament Local de la Marina Alta (PACTE’MA) i el CREAMA s’ha volgut donar-ne visibilitat a algunes amb l'ajuda d'una subvenció de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.

Empreses de la Marina Alta fan de la sostenibilitat del territori una estratègia empresarial

Els objectius principals dels tres videos que ha realitzat PACTE’MA, i en què han participat sis empreses i organitzacions de la comarca és sensibilitzar sobre la importància d'establir mesures de responsabilitat social en el territori, així com difondre la capacitat de les pimes i agents clau del territori d'establir accions/mesures de responsabilitat social i ambiental que ens apropen cap a un sistema empresarial i econòmic sostenible. A banda d'això, també es vol visibilitzar bones pràctiques i xicotetes accions que transformen les empreses del territori en sostenibles, associades als principals sectors econòmics de la comarca, com ara el turisme.

Amb esta campanya de PACTE’MA es pretén conscienciar sobre la capacitat d'acció i transformación de les pimes de la comarca cap a un model econòmic sostenible, tant a nivel ambiental, como social i econòmic.

D'esta manera, el treball de sis empreses i organitzacions s'ha vist reflectit en tres videos publicats al llarg d'esta setmana en els canals de comunicació del CREAMA. En el video del sector turístic ha participat Sergi Pastor, de Serpa Climbing, qui explica que en les eixides per a escalar que organitza sempre recorda que la muntanya cal deixar-la com l'hem trobada. En esta mateixa línia, Maria Rosselló, d'Endèmica Natura, conta que en la seua feina diària (rutes, tallers...) posa l'accent en combatre la “ceguesa vegetal”, és a dir, ajudar la gent a que conega que les plantes que trobem en la muntanya tenen cicles propis i que no les podem arrancar sempre que vulguem. Al respecte, la tècnica de Passaport Marina Alta, Alícia Solbes, recorda que des d'este projecte de PACTE’MA “impulsem i reforcem les empreses que creuen en un turisme sostenible i respectuós amb l'entorn”. A continuació podeu vore el video.

Pel que fa a l'àmbit marítim, Àlex Puig, tècnic del projecte Punt Nàutic de PACTE’MA, explica en el segon dels videos que “treballem amb empreses i entitats del territori per fomentar models més sostenibles”. És el cas de la Marina de Dénia, on entre altres accions, disposen d'un servei de recollida de ploms perduts al fons marí per l'activitat de pesca recreativa. I també, conta la portaveu Lois Zonneveld, a cada client que atraca a la marina li entreguem unes bosses per a promoure el reciclatge. Una acció que té continuïtat a l'altra banda del port de Dénia, al Pòsit. Allí, Samuel García, patró d'una barca de bou, relata com els pescadors de totes les embarcacions de la confraria dediquen una part del seu dia a dia a classificar les deixalles que porten les xarxes (plàstics, llandes...) i les dipositen en uns contenidors que són portats a plantes de tractament. En el video que teniu tot seguit podeu conéixer estes dos històries.

El tercer video està dedicat al sector primari. Un sector en què treballa Antonio Hedilla, fundador de Hemac Terra. Una empresa que des del seu hort de la Villa San José de Dénia ha posat en marxa un projecte de sistemes agroforestals, boscos comestibles i la recuperació de gallines autòctones. Un poc més al sud, a la Plana de Xàbia, l'apicultor Eduardo Fernández, produeix la mel de Miel Montgó amb el convenciment que l'educació és una part molt important de l'apicultura perquè cal entendre el valor de les abelles en el medi ambient. Per això fa tallers a les escoles i organitza visites als seus bucs. Dos empreses que conten amb el suport de PACTE’MA i CREAMA a través de la Xarxa Agrícola perquè, segons explica el tècnic Agustí Espí,tractem de revitalizar el sector agrari de la Marina Alta establint noves estratègies de treball”. En el video pots saber més sobre estos dos projectes.

Jornada sobre RSC a Pego

I esta setmana amb tant de protagonisme per a la responsabilitat social a la Marina Alta acaba amb una jornada que tindrà lloc este divendres, 20 d'octubre, a Pego. Organitzada per la Regidoria de Foment Econòmic de l'Ajuntament de Pego i el CREAMA de Pego i les Valls, en dos hores de durada els assistents coneixeran exemples d'empreses de la Marina Alta i la Safor que treballen la RSC com una part de la seua estratègia. Participaran Teika Vending (El Real de Gandia), Plymag i AJB Construcciones (Pego) i Solnet Energia (Pedreguer) a més del CREAMA.

Entre d'altres coses, estes empreses parlaran de la seua experiència en la implementació d'accions com la jornada setmanal de quatre dies, el teletreball, patrocinis esportius i molt més. La jornada, de 18 a 20 hores a la Casa de Cultura, és oberta a tot el públic.

Empreses de la Marina Alta fan de la sostenibilitat del territori una estratègia empresarial

Les empreses en imatges

Empreses de la Marina Alta fan de la sostenibilitat del territori una estratègia empresarial

Marina Dénia

Empreses de la Marina Alta fan de la sostenibilitat del territori una estratègia empresarial

Cofradia de Pescadores

Contingut patrocinat

Hui en portada

La Marina Plaça, periodisme passe el que passe... sempre

Portem junts 11 anys. I junts hem viscut ja de tot: inundacions, incendis, crisi, moments durs i altres molt bons, gestes socials i onades de solidaritat de les quals ens hem sentit orgullosos... Per això, tampoc ara anem a rendir-nos. Volem seguir amb tu, fent el que sabem fer: periodisme. Ens ajudes?

SUBSCRIU-TE