SUBSCRIU-TE
Inicia sessió
Periodisme, passe el que passe
Publicat: Dimecres, 5 abril, 2017

Dénia i Xàbia pacten amb el Montgó i les empreses turístiques reduir a la meitat l'accés d'embarcacions a la Cova Tallada

  • Les mercantils que organitzen visites podran fer-ne només dues diàries i tindran prohibit amarrar els caiacs en l'interior

Una de les conclusions extretes de la reunió sobre la problemàtica de la Cova Tallada, celebrada dijous passat, 23 de març, va ser la necessitat de millorar la senyalètica del recorregut, l'accessibilitat, la protecció i seguretat, així com la necessitat de vore reduïda la gran afluència de visitants durant l'estiu. Esta setmana s'ha celebrat una nova trobada en la qual s'han reunit representants del sector empresarial del turisme actiu amb el regidor de Medi Ambient i Canvi Climàtic de Dénia, Josep Crespo; la seua homòloga de Xàbia, Doris Courcelles; el director del Parc Natural del Montgó, Joseba Rodríguez, i el coordinador del Servei ambiental Marí i de Pesca de l'Ajuntament de Dénia, Toni Martínez.

Dénia i Xàbia pacten amb el Montgó i les empreses turístiques reduir a la meitat l'accés d'embarcacions a la Cova Tallada

Una de les mesures que s'adoptarà, i que afecta especialment a les empreses de turisme actiu, serà la disminució de l'accés per mar de les embarcacions, així com l'increment de mesures de neteja i conservació de la cova. Els representants de les empreses han proposat un pla de treball que inclou "una reducció de gairebé el 50% de les visites a la cova amb embarcacions recreatives", segons ha comentat Josep Crespo. Entre estes mesures es troben el compromís de l'empresa a portar sis caiacs dobles amb clients en cada visita acompanyats de dos guies com a mínim, fer a només dos visites diàries a la cova i respectar certes zones a l'hora d'amarrar els caiacs en el seu interior.

Així mateix, contemplen com a mesures de seguretat: l'anul·lació d'excursions amb força 3 o bandera roja; portar ràdio VHF amb els canals necessaris per a comunicar-se en el medi marí; requerir titulació als guies per al desenvolupament de l'activitat del caiac recreatiu; tindre les armilles homologades per a clients i guies que ocupen els caiac; i exigir als clients participar en l'activitat amb el calçat adequat per evitar relliscades o danys. Pel que fa a la neteja, les empreses es comprometen a responsabilitzar-se de la recollida i retirada de les basures que generen els seus clients.

L'edil Josep Crespo s'ha mostrat molt satisfet per "la responsabilitat i conscienciació de les empreses", i ha destacat la seua iniciativa de "regular una situació que repercutiria negativament no només en el seu sector, sinó també en el medi ambient".

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat

Hui en portada

La Marina Plaça, periodisme passe el que passe... sempre

Portem junts 11 anys. I junts hem viscut ja de tot: inundacions, incendis, crisi, moments durs i altres molt bons, gestes socials i onades de solidaritat de les quals ens hem sentit orgullosos... Per això, tampoc ara anem a rendir-nos. Volem seguir amb tu, fent el que sabem fer: periodisme. Ens ajudes?

SUBSCRIU-TE
LA MARINA PLAZA