LA MARINA PLAZA
Denia
SUSCRÍBETE
Iniciar sesión
Periodismo, pase lo que pase
Oct
8
Mar
aaa

Dénia celebrerà el 9 d’Octubre, Dia de les valencianes i els valencians, amb una agenda carregada de cites culturals, esport i jocs tradicionals i activitats per al públic infantil, pensada perquè la ciutadania de totes les edats gaudisca d’estos dies.

A més, des de l’àrea d’Arqueologia i Museus s’han organitzat les jornades “Més enllà de Jaume I. La conquesta del Regne de València. Dels costums als Furs”, que van començar el 26 de setembre  i s’estendran fins al 13 d’octubre. Conferències, una interpretació musicada sobre la conquesta de València i visites guiades aproparan el públic al temps de la conquesta valenciana.

El programa dia a dia

Divendres 4 d'octubre

A les 19:30 hores, a l'Espai Castejón, es presentarà l'exposició de RAFAEL HERNÁNDEZ i actuació musical de POL ALCAIDE. Horari exposició: Laborables 11 a 14 h /1 7 a 21 h. Dissabte 10 a 13.30 h. Més informació de l'exposició.

Dissabte 5 d'octubre

Estos són els actes de la festa del 9 d'Octubre a Dénia per al 8 d'octubre: concert de Figa Flawas, jocs tradicionals...En l’àmbit esportiu, el 5 d’octubre, Dia de la Pilota Valenciana, se celebra una partida de jugadors de l’Escola Municipal de Pilota i una partida professional de raspall i llargues, de 9 a 13 hores, al carrer de Quevedo. Hi col·laboren el Club de Pilota Valenciana de Dénia i Caixa Popular.

Diumenge 6 d'octubre

A les 11 hores, al Museu Etnològic de Dénia, Jaume Sau oferirà la conferència a l'aire lliure "De Daniya a Dénia. Muralles i urbanisme". Més informació.

A les 12 hores a l'Auditori, La Carreta Teatre representarà a Dénia l'obra "DOLPHIN y el mar de plàstic" el 6 d'octubre. Més informació i trailer

Dimarts 8 d'octubre

De 17 a 19 hores, a la plaça del Consell, s'ha programat una vesprada de jocs tradicionals, amb exhibició del joc de birles a càrrec de jugadors de la lliga autonòmica, organitzada amb la col·laboració de la Federació de Jocs i Esports Tradicionals de la Comunitat Valenciana.

A les 19 hores, es viurà a la ciutat una cita important amb la seua cultura i història: la inauguració del nou Museu Arqueològic de Dénia (MAD), instal·lat en la Casa de la Marquesa Valero de Palma, al carrer dels Cavallers, número 3.

A les 22.30 hores, al carrer de la Via, hi haurà també música en directe, amb l’actuació del grup Figa Flawas

Dimecres 9 d'octubre

A les 10.45 hores, tindrà lloc l’acte commemoratiu del Dia de les valencianes i els valencians, en la plaça de Jaume I. Inclourà, a més dels parlaments de l’alcalde i els portaveus dels grups municipals, les actuacions de l’Agrupació Artística Musical de Dénia, Dianium Dansa y Canya Badà.

A les 12 hores, al final de Marqués de Campo, el públic més menut podrà gaudir d’una globotada, a càrrec de la Falla les Roques

Des del migdia fins a lees 14 hores, es cuinarà una paella gegant per a mil persones al final de Marqués de Campo.

A les 19 hores, al carrer de la Via, es podrà gaudir del festival de música LlenguaFest amb Quinto, Colomet i DJ Cate

Dijous 10 d'octubre

A les 17.30 hores, a la Biblioteca, hi haurà un taller infantil per a confeccionar les vidrieres de colors de Jaume I, a càrrec de Sara Bono. Inscripció prèvia a la Biblio.

A les 19:30 hores, a la Biblioteca, "La conquesta de València com mai te l’han contada". Es tracta d'una interpretació musicada dels fets històrics de Jaume I a càrrec del periodista i escriptor Josep Vicent Miralles com a rapsoda, l’historiador Vicent Baydal com a narrador i l’arqueòloga musical Laura de Castellet com a intèrpret de les melodies i sons medievals que acompanyen el recital. Més informació.

Divendres 11 d'octubre

A les 17:30, a la Biblioteca, s'ha programat el concert sobre poemes de Vicent Andrés Estellés Ací ens pariren, ací estem a càrrec del rapsode Joan Femenia i el música Enric Casado.

Del dia 11 al 13 d'octubre

A les 11 hores cada dia: Visita guiada "La formació d'un espai feudal. La vila plana del Castell". Més informació

Dimecres 16 d'octubre

A les 19:30 hores, a la Biblioteca, El poeta Antoni Prats presentarà el llibre "El nom i la rosa: noves aportacions". Més informació.

 

CONEIX LA PROGRAMACIÓ CULTURAL I FESTIVA DE DÉNIA I COMARCA EN L'AGENDA DE LA MARINA PLAZA.

 

aaa
  • El evento organizado por la Comisión de Fiestas 2025 arrancará este viernes, se prolongará hasta el 8 de octubre y también incluirá una concentración de coches clásicos entre otros muchos eventos

Desde el viernes 4 al martes  8 de octubre Calp vivirá una nueva edición de su Oktoberfesters, la Fiesta de la Cerveza en Calp que organiza la Comisión de Fiestas de 2025, actualmente Prefesters en la carpa instalada en el Parc de la Creativitat.

 

El viernes 4 a las 20 horas está previsto el pinchazo del primer barril con el que dará inicio esta fiesta. A partir de ese momento, además de cerveza, en la Oktoberfesters se servirá comida alemana y española a precios populares y habrá música en vivo y actividades infantiles.

Junto a la cerveza otro de los grandes alicientes de este evento es la música en directo, así como la concentración motera y de coches clásicos, o la Fiesta Remember entre otras actividades,

Esta iniciativa, gestionada por los prefesteros para recaudar fondos para las fiestas patronales de 2025 consiste en una fiesta de la cerveza aprovechando la tradición que ha existido en la localidad en este tipo de eventos durante más de 30 años.

Las actuaciones musicales y actividades de cada día

El día 4 está prevista la actuación del grupo de música alemana Don Ewaldo &Magenta y de los Djs Raúl C. y Javi Más.

El 5  de octubre la jornada se iniciará con la instalación de  hinchables infantiles a partir de las 11 horas y la preparación de una paella gigante.

De 13:30 a 14:30 actuará la banda de rock infantil Ramonets.

Por la tarde está prevista la actuación de la Xaranga La Motora, Memphis y Don Ewaldo &Magenta . Ya por la noche está prevista la actuación de La Gran Babylon y la Xaranga Los Mataos.

El domingo 6 de octubre a las 10 horas está prevista una concentración motera y de coches clásicos, a las 10:30 almuerzo popular y a lo largo del día actuarán Don Ewaldo &Magenta, Los Astrolabios y DJ Jota & Friends.

El martes 8 la fiesta arrancará de nuevo a las 20 horas con la actuación de Don Ewaldo &Magenta y a las 23 horas Fiesta Remember “El templo de la música”con Paco García KKO y Xavi Plastik.

Consulta la programación cultural y festiva de Calp y La Marina Alta en la Agenda de La Marina Plaza

 

Toda la programación del Oktoberfesters de Calp, la Fiesta de la Cerveza que se celebra del 4 al 8 de coctubre

aaa
  • Els poetes Elvira Cambrils, Joan Femenia, Júlia Esteve, Isabel Garcia, Tomàs Llopis i Josep Piera, i el músic Jaume Ginestar protagonitzaran l'acte

La Biblioteca Carme Alemany de Pego acollirà el pròxim dimarts 8 d’octubre a les 20 hores la iniciativa poètica i musical Una vall en vers 2.0.

Poetes de Pego reivindicaran l'obra de Maria Ibars amb el recital poètic musical "Una vall en vers 2.0"

Tot aprofitant que la Acadèmia Valenciana de la Llengua ha dedicat l’any 2024 a traure de l’oblit l’obra de la mestra deniera Maria Ibars, l’acte pretendrà homenatjar la seua obra poètica a través de la lectura de versos a càrrec dels poetes Elvira Cambrils, Joan Femenia, Júlia Esteve, Isabel Garcia, Tomàs Llopis i Josep Piera, i amb l’actuació de Jaume Ginestar, qui ha musicalitzat els Poemes de Penyamar de l’autora honorada.

A banda de retre-li reconeixement a la poeta, Una vall en vers també pretén prendre consciència de l’entorn, l’espai, la llengua, les tradicions, els sentiments, etc. I traslladar tots eixos tòpics que alimentaren la poètica d’Ibars en veu dels nostres poetes més actuals, com els qui s’ha convidat a participar, gran part d’ells arrelats a eixa mateixa Marina que va conèixer Ibars.

L’acte està organitzat per Vicent Lloret i ha comptat amb el recolzament de l’Ajuntament de Pego i de l’associació cultural Atzaïla.

Oct
9
Mié
aaa

Associacionisme i germanor són els trets característics al Poble Nou de Benitatxell de cada 9 d’Octubre, dia dels valencians i les valencianes.

La Colla La Llebetjà celebra el 9 d'Octubre a Benitatxell el seu 25 aniversari amb el concert "1238. Crònica d’un somni"

Enguany, les regidories de Cultura i Festes, juntament amb les diferents associacions locals, han preparat una programació variada, que té un acte destacat: el concert 1238. Crònica d’un somni a càrrec de la Colla La Llebetjà, que enguany celebra el seu 15é aniversari acompanyada pel el Cor Parroquial, el Grup de Danses Morro Falquí i els metalls de la Banda del Poble Nou.

Però el programa té moltes més activitats que tindran lloc durant el dimarts 8 i el dimecres 9 d'Octubre: tardeig, música, dansa, dinar popular, una exposició sobre Estellés...

Programació completa

Dimarts 8 d'octubre

Els festers del 2025 han organitzat un tardeig amb servei de beguda i menjar que començarà a les 20:00 hores al carrer la Pau amb l’actuació de la xaranga l’Electrika.

A les 23:00 hores hi haurà discomòbil a càrrec de DJ Kiko.br fins les 2:00.

Així mateix, les balconades  del carrer la Pau acolliran dimarts i dimecres l’exposició en commemoració del 100 d’Estellés que ha preparat l’alumnat i l’AMPA del CEIP Santa Maria Magdalena.

Dimecres 9 d'Octubre

La Colla La Llebetjà celebra el 9 d'Octubre a Benitatxell el seu 25 aniversari amb el concert "1238. Crònica d’un somni"El dia gran, el 9 d’Octubre, està dedicat a les associacions pobleres. Començarà a les 11:00 hores amb jocs per als més menuts i menudes i la tómbola Sempre toca, organitzada per l’Associació de Dones al carrer La Pau, on s’emplaçaran totes les activitats de la jornada, excepte el concert de la colla.

A les 11:30 la Banda del Poble Nou oferirà una cercavila.

A continuació, a les 12:15, tindrà lloc a la plaça de les Pesqueres el gran concert de la Colla La Llebetjà per la celebració dels 15 anys com a agrupació. Interpretaran, junt amb la col·laboració del Cor Parroquial, el Grup de Danses Morro Falquí i els metalls de la Banda del Poble Nou l’espectacle 1238. Crònica d’un somni, que relata la història del rei Jaume I.

Per a agafar forces, els festers i festeres del 2025 oferiran un dinar popular de paella valenciana. Els tiquets, a un preu de 12 euros, es podran adquirir al casal fester els dies 1 i 3 d’octubre de 18:30 a 20:00 hores. El dinar inclou una beguda, picaeta, plat d’arròs i dolços típics.

La sobretaula estarà amenitzada a partir de les 15:30 hores per l’actuació musical de Toni Català, organitzada per l’Associació de Jubilats i Pensionistes.

Més tard, a les 17:30 hores els festers han organitzat una vesprada de bingo, i el Grup de Danses Morro Falquí oferirà berenar d’orxata i fartons a preus populars a partir de les 18:00 hores.

aaa

Dins dels actes de la festa del 9 d'Octubre, la cantaora La Maria actuarà a la Plaça de l'Església de Xàbia per a presentar "Sarau".

La cantaora La Maria actuarà a Xàbia el 9 d'Octubre per a presentar "Sarau"

La cantant d'Oliva s'ha convertit en una de les sensacions de la música valenciana dels darrers dos anys, ja que ha trecat els motles artístics del cant d’estil valencià amb la seua forma de fusionar tradició i innovació. Va ser la gran guanyadora dels Premis Ovidi 2023 de la música valenciana en tres categories, entre les quals es troben millor artista revelació i millor cançó, i també una de les més guardonades en els Premis Carles Santos 2023 de la Generalitat Valenciana.

L'any 2023 va publicar el disc L’assumpció.

-Coneix la programació cultural i festiva de Xàbia i comarca en l'Agenda de La Marina Plaça.

Oct
11
Vie
aaa

Dénia ha preparat una ampla programació amb motiu de l'Any Estellés (1924-2024) per a commemorar el centenari del naixement del poeta valencià i defendre la llengua i la cultura valenciana. D'aquesta manera la ciutat es suma a la declaració del 2024 com a Any Cultural Estellés. 

Joan Femenia i Enric Casado oferiran a Dénia el concert poètic musical "Ací ens pariren, ací estem" en el programa de L'Any Estellés

Els actes implicaran col·legis i ciutadania per subratllar la vinculació històrica de l'autor amb la ciutat i és que la vinculació d'Estellés amb Dénia transcendix la simple admiració per les seues creacions literàries: entre les seues obres es troba A Dénia, inclòs en el poemari Mural del País Valencià III; a més va escriure el Llibre de Dénia, amb una compilació de poemes dedicats a la comarca; també van ser nombroses les visites a Dénia, que estan documentades, així com les seues intervencions en homenatges, concursos o inauguracions

LA PROGRAMACIÓ COMPLETA

El llibre inèdit del poeta: la conferència L'inventari clement de Gandia, a càrrec de Josep Lluís Roig i Maria Josep Escrivà

La programació comença dijous 30 de maig amb la conversa i recital a partir de L'inventari clement de Gandia que estarà protagonitzada per Josep Lluís Roig i Maria Josep Escrivà, poetes i responsables de l'edició del llibre, que tindrà lloc a les 19:30 hores a la Biblioteca. Es tracta del llibre inèdit de Vicent Andrés Estellés, el verdader llibre guanyador del premi Ausiàs March de Gandia de l'any 1966, que ha sigut publicat per Edicions 96.

Celebració del naiximent del poeta

Després de les vacances estivals, el mes de setembre Dénia té una cita molt especial, la celebració del naixement del poeta, que tindrà lloc el 4 de setembre.

Urbajove

La Regidoria de Joventut també posarà en valor a Estellés el mes de setembre en un Urbajove especialment dedicat al centenari del naiximent del poeta. Les dates a hores d'ara estan per confirmar.

Campanya Estellés al cor i vinculació amb Dénia

Durant el mes de setembre, mes de naixement del poeta valencià, s'ha organitzat una campanya potent de visualització amb samarretes que es repartiran, implicant principalment en centres educatius i associacions culturals, així com una iniciativa de difusió en xarxes socials.

Concert amb paraules i música: concert poètic musical Ací ens pariren, ací estem, a càrrec de Joan Femenia i Enric Casado

Per a la celebració del 9 d'octubre s'ha organitzat l'activitat Música i poesia el divendres 11 d'octubre a les 19:30 hores a la Biblioteca. Es tracta d'un concert poètic musical Ací ens pariren, ací estem, a càrrec de Joan Femenia, rapsode, i Enric Casado, músic i cantautor. Es tracta de diversos poemes de Vicent A. Estellés recitats i cantats en format acústic.

 Per als més xicotets: concert Estellés i més de Dani Miquel

També s'ha pensat en activitats per als més xicotets, amb una activitat que es desenvoluparà el dissabte 9 de novembre, el biblioconcert Estellés i més, amb Dani Miquel. Serà a les 12:00 hores a la Biblioteca, que acollirà una experiència a través de la poesia valenciana, on Estellés i altres poetes ens guiaran per un viatge a través de les paraules i les emocions que desperten.

Veritat que teniu al vostre poble un carrer dedicat a Vicent Andrés Estellés? Qui és eixe home? Ho sabeu? Doncs eixe home som tots nosaltres. Vicent, va nàixer a Burjassot i va ser el poeta en valencià més important del món. Li encantava riure, xarrar amb les amigues i els amics i sopar a la voreta de l’alegria. Si el lliges volaràs més alt que els núvols. Si el cantes t’eixiran ales com als ocells. De la mà de l’Estellés i altres poetes de casa nostra, jugarem amb el plaer les paraules i les emocions que provoquen. Anem a riure!, anem a viure!.

Concert Estellés a cau d'orella de Pau Alabajos

 L'any finalitzarà amb el biblioconcert Estellés a cau d'orella, de Pau Alabajos, que tindrà lloc el divendres 22 de novembre a les 19:30 hores a la Biblioteca. Pau Alabajos ha seleccionat un grapat de poemes de Vicent Andrés Estellés i els ha convertit en cançó.

Els versos del Llibre de meravelles que canta en viu i en directe serveixen per a il·lustrar els capítols més importants de la vida del poeta de Burjassot, i contextualitzar també el moment històric, social i polític durant el qual van ser escrits.

“Els amants”, “Assumiràs la veu d’un poble”, “Crònica especial”, “Arbres de pols” o “Fundacions de la ràbia” són alguns dels textos que conformen la banda sonora d’aquesta activitat de foment de la lectura dirigida a biblioteques i centres educatius. Al final de cada sessió s’obri un torn de paraules perquè el públic tinga l’oportunitat de participar-hi activament, tot expressant les seues opinions personals o formulant preguntes sobre el contingut d’aquest concert divulgatiu, en un format de col·loqui o tertúlia.

 

 

«La veu que mai s'oblida»

Les activitats es van iniciar el passat dia 12 abril amb la commemoració a Dénia amb la representació de La veu que mai s'oblida, un espectacle que va combinar música en directe, dansa i poesia per a retre homenatge el poeta. A més, a l'Espai Joan Castejón hi ha una mini exposició i en un espai destacat de la sala hi està el retrat d'Estellés.

Amb 40 municipis

Dénia es va sumar al gener de 2024 a la iniciativa Estellés als pobles, de la qual ja formen part 40 municipis valencians i les universitats públiques de València, Alacant i Jaume I de Castelló, per a recordar al poeta valencià, amb diverses activitats culturals i de llarg a llarg de la geografia valenciana.

Oct
13
Dom
aaa

Del 6 d'octubre al 3 de novembre espodrà gaudir del Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer 2024. En aquesta edició, la 28é, la programació està formada per cinc concerts que proposen una selecció de literatura musical que comprendrà més de 800 anys d’història, des de l’Edat Mitjana, com és el Cant gregorià i Fabordons medievals o els fragments del Misteri d’Elx, fins als compositors contemporanis en actiu els nostres dies, com els mestres Jesús Legido i John Rutter.

El Cor Lluís Vich Vocalis de València amb Perico Sambeat actuaràn el 13 d'octubre al Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer 2024

La programació

Tots els concerts es celebren a les 18 hores a l'Església de la Santa Creu de Pedreguer.

6 d’octubre

El concert d’obertura del Festival del diumenge 6 d’octubre serà interpretat pel Quintet de Corda Camerata Odesa, format per excel·lents professionals que han format part d’orquestres de primer ordre. Juntament amb ells actuarà com a solista la soprano Emilia Onrubia. Els acompanyarà des de l’orgue Josep Vicent Giner. Interpretaran una variada selecció d’àries operístiques i obres concertants, amb una menció especial en programa al centenari de la mort del compositor Giacomo Puccini.

13 d’octubre

El segon programa del 13 d’octubre estarà a càrrec del Cor Lluís Vich Vocalis de València. Dins del programa titulat Discantus: fusió de Polifonia i Jazz, podrem escoltar cants religiosos de l’Edat Mitjana i del Renaixement, amb una especial simbiosi amb les improvisacions en viu que crearà el famós saxofonista de jazz Perico Sambeat. Estaran acompanyats a l’orgue per David Morales, actual organista titular de l’església del Patriarca de València.

20 d’octubre

En el concert del diumenge 20 d’octubre actuarà el duo format per César Asensi, trompeta solista de l’Orquestra de la Comunitat de Madrid, juntament amb l’organista titular de la Catedral d’Alcalá de Henares Liudmila Matsyura. Amb el títol del programa Els càntics del vent s’entonaran obertures, marxes i simfonies festives per a aquests dos instruments que sonen mitjançant el vent. Algunes de les obres que interpretaran formen part del gran repertori i han sigut transcrites i adaptades per a aquesta formació en duo.

27 d’octubre

El quart concert del 27 d’octubre, serà oferit per una innovadora conjunció instrumental: arpa i orgue. L’arpista serà la jove valenciana Noelia Cotuna, que ha sigut becària de l’Orquestra Filharmònica de Berlín i a partir d’esta temporada s’incorporarà a l’Orquestra de la Comunitat Valenciana al Palau de les Arts. Conjuntament amb l’acompanyament a l’orgue de JV. Giner oferiran un original programa amb música de G.F. Hädel, G. Fauré, Henriette Renié i C. Franck, entre d'altres autors.

3 de novembre

Per a concloure aquesta edició, el diumenge 3 de novembre, un programa coral i orquestral espectacular serà presentat a l’audiència pel Cor, solistes i Orquestra de la Rectoria, i la direcció de Jaume Morell. S’interpretarà el Requiem de W.A. Mozart i una selecció d’obres corals de G.F. Händel adaptades i revisades pel mateix Mozart.

XXVIII edició del Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer. Entrada: 15 €. Cal tindre una entrada específica d'accés a cada concert, disponible en el web https://pedreguer.es/fiopedreguer i els punts de venda anticipada.

Informació i venda anticipada d’entrades 

  • CASA MUNICIPAL DE CULTURA PEDREGUER. Glorieta de la Creu 14 - Tel. 966 456 200. De dilluns a divendres d’11:00 a 14:00 hores.
  • PROAKUSTIK - DÉNIA. Avd. Joan Fuster 28 C. De dilluns a divendres de 9:30 a 14:00 hores. - Tel. 965 782 548 fiopedreguer@gmail.comhttps://pedreguer.es/fiopedreguer
Vint-i-huit edicions ininterrompudes

Eixes 28 cites són la millor garantia per a oferir una extraordinària programació els pròxims mesos d’octubre i novembre. Enguany participaran una selecció d’intèrprets i formacions alguns dels quals han actuat en alguna ocasió al llarg dels 150 concerts que ha oferit el festival des de l’any 1997 al voltant de l'orgue mecànic de tubs de l'església de la Santa Creu de Pedreguer.

Aquest instrument, d'un gran valor artístic i patrimonial, va ser encarregat, costejat i instal·lat al temple per la Fundació Rolser-Server Pérez l'any 1997. Des d’eixe moment i fins a hui s'han oferit nombrosíssims concerts i actes culturals d’alt nivell al voltant d’aquest extraordinari instrument. Tot eixe llarg camí recorregut ha tingut com a finalitat complir amb els objectius que inicialment es varen traçar: la creació d’un circuit cultural i artístic de primer ordre, la difusió del patrimoni musical històric i contemporani, oferir un espai d’actuació als intèrprets musicals amb la creació del nou escenari i la promoció del talent i finalment consolidar una audiència estable que ha assistit als concerts de manera continuada any rere any i que ha sigut el millor aval per a la continuïtat en el temps.

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ FESTIVA I CULTURAL DE LA MARINA ALTA EN L'AGENDA DE LA MARINA PLAÇA.

Oct
20
Dom
aaa

Del 6 d'octubre al 3 de novembre espodrà gaudir del Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer 2024. En aquesta edició, la 28é, la programació està formada per cinc concerts que proposen una selecció de literatura musical que comprendrà més de 800 anys d’història, des de l’Edat Mitjana, com és el Cant gregorià i Fabordons medievals o els fragments del Misteri d’Elx, fins als compositors contemporanis en actiu els nostres dies, com els mestres Jesús Legido i John Rutter.

El trompetista César Asensi i l’organista Liudmila Matsyura actuaran al Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer 2024

La programació

Tots els concerts es celebren a les 18 hores a l'Església de la Santa Creu de Pedreguer.

6 d’octubre

El concert d’obertura del Festival del diumenge 6 d’octubre serà interpretat pel Quintet de Corda Camerata Odesa, format per excel·lents professionals que han format part d’orquestres de primer ordre. Juntament amb ells actuarà com a solista la soprano Emilia Onrubia. Els acompanyarà des de l’orgue Josep Vicent Giner. Interpretaran una variada selecció d’àries operístiques i obres concertants, amb una menció especial en programa al centenari de la mort del compositor Giacomo Puccini.

13 d’octubre

El segon programa del 13 d’octubre estarà a càrrec del Cor Lluís Vich Vocalis de València. Dins del programa titulat Discantus: fusió de Polifonia i Jazz, podrem escoltar cants religiosos de l’Edat Mitjana i del Renaixement, amb una especial simbiosi amb les improvisacions en viu que crearà el famós saxofonista de jazz Perico Sambeat. Estaran acompanyats a l’orgue per David Morales, actual organista titular de l’església del Patriarca de València.

20 d’octubre

En el concert del diumenge 20 d’octubre actuarà el duo format per César Asensi, trompeta solista de l’Orquestra de la Comunitat de Madrid, juntament amb l’organista titular de la Catedral d’Alcalá de Henares Liudmila Matsyura. Amb el títol del programa Els càntics del vent s’entonaran obertures, marxes i simfonies festives per a aquests dos instruments que sonen mitjançant el vent. Algunes de les obres que interpretaran formen part del gran repertori i han sigut transcrites i adaptades per a aquesta formació en duo.

27 d’octubre

El quart concert del 27 d’octubre, serà oferit per una innovadora conjunció instrumental: arpa i orgue. L’arpista serà la jove valenciana Noelia Cotuna, que ha sigut becària de l’Orquestra Filharmònica de Berlín i a partir d’esta temporada s’incorporarà a l’Orquestra de la Comunitat Valenciana al Palau de les Arts. Conjuntament amb l’acompanyament a l’orgue de JV. Giner oferiran un original programa amb música de G.F. Hädel, G. Fauré, Henriette Renié i C. Franck, entre d'altres autors.

3 de novembre

Per a concloure aquesta edició, el diumenge 3 de novembre, un programa coral i orquestral espectacular serà presentat a l’audiència pel Cor, solistes i Orquestra de la Rectoria, i la direcció de Jaume Morell. S’interpretarà el Requiem de W.A. Mozart i una selecció d’obres corals de G.F. Händel adaptades i revisades pel mateix Mozart.

XXVIII edició del Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer. Entrada: 15 €. Cal tindre una entrada específica d'accés a cada concert, disponible en el web https://pedreguer.es/fiopedreguer i els punts de venda anticipada.

Informació i venda anticipada d’entrades 

  • CASA MUNICIPAL DE CULTURA PEDREGUER. Glorieta de la Creu 14 - Tel. 966 456 200. De dilluns a divendres d’11:00 a 14:00 hores.
  • PROAKUSTIK - DÉNIA. Avd. Joan Fuster 28 C. De dilluns a divendres de 9:30 a 14:00 hores. - Tel. 965 782 548 fiopedreguer@gmail.comhttps://pedreguer.es/fiopedreguer
Vint-i-huit edicions ininterrompudes

Eixes 28 cites són la millor garantia per a oferir una extraordinària programació els pròxims mesos d’octubre i novembre. Enguany participaran una selecció d’intèrprets i formacions alguns dels quals han actuat en alguna ocasió al llarg dels 150 concerts que ha oferit el festival des de l’any 1997 al voltant de l'orgue mecànic de tubs de l'església de la Santa Creu de Pedreguer.

Aquest instrument, d'un gran valor artístic i patrimonial, va ser encarregat, costejat i instal·lat al temple per la Fundació Rolser-Server Pérez l'any 1997. Des d’eixe moment i fins a hui s'han oferit nombrosíssims concerts i actes culturals d’alt nivell al voltant d’aquest extraordinari instrument. Tot eixe llarg camí recorregut ha tingut com a finalitat complir amb els objectius que inicialment es varen traçar: la creació d’un circuit cultural i artístic de primer ordre, la difusió del patrimoni musical històric i contemporani, oferir un espai d’actuació als intèrprets musicals amb la creació del nou escenari i la promoció del talent i finalment consolidar una audiència estable que ha assistit als concerts de manera continuada any rere any i que ha sigut el millor aval per a la continuïtat en el temps.

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ FESTIVA I CULTURAL DE LA MARINA ALTA EN L'AGENDA DE LA MARINA PLAÇA.

aaa
  • Són moltes les activitats programades: el Mercat del Fang, tallers, visites guiades, concerts, la inauguració del projecte “ Orba, poble de fang”...

Orba i Orbeta tornaran a brindar tribut a una de les seues senyes d'identitat, el fang i la ceràmica. I és que del 12 al 20 d’octubre celebraran 5a Setmana del Fang d’Orba.

Tota la programació de la 5a Setmana del Fang que es celebra del 12 al 20 d’octubre

Museu del Fang d'Orba

La iniciativa, que està organitzada pels Amics del Fang d’Orba i Orbeta, amb la col·laboració de l'Ajuntament, s’ha convertit en un clàssic de la programació cultural i festiva de la localitat, des que l’any 2018 s’inaugurara el Museu del Fang, i per uns dies Orba es converteix en l’aparador de la terrisseria tradicional i actual de la comarca i la província.

Amb un títol suggeridor –Entre Fang i Pansa- i una peça protagonista – el tarubet- es connecten dos dels trets que caracteritzaven l’Orba de la primera meitat del segle XX: la pansa i el fang. Les activitats programades seran les encarregades de fer arribar als participants eixa relació entre el fang i la pansa i de donar a conèixer una activitat econòmica que fins els anys 60 vertebrava el paisatge i l’arquitectura rural.

Tota la programació de la 5a Setmana del Fang que es celebra del 12 al 20 d’octubreCom tots els anys, la setmana ve farcida d’activitats i novetats per a involucrar totes les edats. Junt a les activitats ja clàssiques com els tallers infantils, els tallers escolars, el concurs d’allioli, els tallers per a adults i el cinefòrum, la novetat la trobem en la inauguració del projecte “ Orba, poble de fang”, una proposta de l’Associació en la que han participats grans i menuts per a entre tots crear un poble de fang. Després de quasi un any de treball serà presentat la nit d’inici de la Setmana, el dissabte 12 d’octubre, en la que també podrem gaudir de la música del grup Jazzmatiks i sopar a la plaça.

Per a conèixer els llaços entre el fang i el raïm res millor que participar en els tallers de fang per a adults programats al llarg de la setmana i iniciar-se en el treball al torn, aprendre a fer tarubets, pintar socarrats i realitzar riuraus sobre planxa.

I per a visualitzar eixe passat no pot faltar una visita guiada al Museu del Fang d’Orba i una ruta pel paisatge de riuraus del terme. Les activitats estan obertes al públic en general i en algunes cal fer reserva per qüestions d’organització.

La cloenda a la Setmana la marcarà, com en les antigues edicions, el Mercat del Fang el diumenge 20. Sense dubte és l'activitat més esperada i s'ha convertit en els darrers anys en una de les majors concentracions de ceramistes de la Comunitat. Demostracions, portes obertes a l’Obrador del Fang, tallers, artesania local, concursos, gastronomia, decoració de balcons i molt més ompliran el carrer Major i la plaça. Com a novetat este any hi haurà més estants de ceràmica tradicional i per la vesprada un fang-tardeo en la que podrem gaudir del tast de mistela de la comarca i l’actuació musical d’Orba’s Big Band.

El programa dia a dia

DISSABTE 12 OCT.

19:30h. Acte d'inauguració  a la Plaça de l'Ajuntament Nou: Presentació de la mostra artística "Orba, poble de fang".
-Concert de Jazzmatiks.
-Menjar i beguda (Càritas).

DIUMENGE 13 OCT.

10:30h. Visita guiada al Museu del Fang d'Orba.

12h. Taller infantil de riuraus de fang: 3€ | Places limitades | > 6 anys
Plaça d'Espanya (Ajuntament Vell). / *Reserva prèvia visita + taller.

DILLUNS 14 OCT.

19h. Taller: iniciació al torn (Steven Prats): 20€ (15€ socis) Places limitades Adults
*Reserva prèvia. Obrador municipal, c/ de Baix, 39.

DIMARTS 15 OCT.

19h. Taller: les rajoles de la pansa. Socarrats (Roman Prats). 20€ (15€ socis) Places limitades. Adults
*Reserva prèvia./ Ceràmica Prats, Avda de Dénia, 75.

DIMECRES 16 OCT.

19h. Taller: tornejat i decoració de tarubets (Guillem Marhuenda). 20€ (15€ socis) Places limitades. Adults
*Reserva prèvia. Obrador municipal, c/ de Baix, 39.

DIJOUS 17 OCT.

19h. Taller: fabricació de riurau de fang (Amics del Fang). 20€ (15€ socis) Places limitades. Adults
*Reserva prèvia. Obrador municipal, c/ de Baix, 39.

DIVENDRES 18 OCT.

20h. Cinefòrum: Audiovisual "Entre fang i pansa". Documental "Del raïm de moscatell a la pansa" (Fundació Cirne).
Aperitiu. Casa de Cultura (c/ de les Escoles, 2).

DISSABTE 19 OCT.

10h. Ruta dels riuraus d'Orba, a càrrec del col·lectiu Ruta dels Riuraus.
5€ | Places limitades | *Reserva prèvia. Eixida des de la Casa de Cultura (c/ de les Escoles, 2).

DIUMENGE 20 OCT.

De 10h a 19h. Mercat del Fang d'Orba al Carrer Major:
Paradetes de ceràmica tradicional i actual.
Tallers de torn i de llata.
Demostracions de torn, del món de la pansa, de boga i de cura d'animals amb fang.
5é Concurs d'Allioli amb morter.
Passacarrer de la Colla de dolçaines La Xopena.
Anunci de premis del 4t Concurs de Balcons i Finestres.
Gastronomia i música.
+ 'FANG-TARDEO'... amb l'actuació d'Orba's Big Band i degustacions de mistela.

*Activitats amb reserva prèvia: amicsdelfangorba@gmail.com

Oct
27
Dom
aaa

Del 6 d'octubre al 3 de novembre espodrà gaudir del Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer 2024. En aquesta edició, la 28é, la programació està formada per cinc concerts que proposen una selecció de literatura musical que comprendrà més de 800 anys d’història, des de l’Edat Mitjana, com és el Cant gregorià i Fabordons medievals o els fragments del Misteri d’Elx, fins als compositors contemporanis en actiu els nostres dies, com els mestres Jesús Legido i John Rutter.

L’arpista Noelia Cotuna i l’organista J.V. Giner actuaran al Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer 2024

La programació

Tots els concerts es celebren a les 18 hores a l'Església de la Santa Creu de Pedreguer.

6 d’octubre

El concert d’obertura del Festival del diumenge 6 d’octubre serà interpretat pel Quintet de Corda Camerata Odesa, format per excel·lents professionals que han format part d’orquestres de primer ordre. Juntament amb ells actuarà com a solista la soprano Emilia Onrubia. Els acompanyarà des de l’orgue Josep Vicent Giner. Interpretaran una variada selecció d’àries operístiques i obres concertants, amb una menció especial en programa al centenari de la mort del compositor Giacomo Puccini.

13 d’octubre

El segon programa del 13 d’octubre estarà a càrrec del Cor Lluís Vich Vocalis de València. Dins del programa titulat Discantus: fusió de Polifonia i Jazz, podrem escoltar cants religiosos de l’Edat Mitjana i del Renaixement, amb una especial simbiosi amb les improvisacions en viu que crearà el famós saxofonista de jazz Perico Sambeat. Estaran acompanyats a l’orgue per David Morales, actual organista titular de l’església del Patriarca de València.

20 d’octubre

En el concert del diumenge 20 d’octubre actuarà el duo format per César Asensi, trompeta solista de l’Orquestra de la Comunitat de Madrid, juntament amb l’organista titular de la Catedral d’Alcalá de Henares Liudmila Matsyura. Amb el títol del programa Els càntics del vent s’entonaran obertures, marxes i simfonies festives per a aquests dos instruments que sonen mitjançant el vent. Algunes de les obres que interpretaran formen part del gran repertori i han sigut transcrites i adaptades per a aquesta formació en duo.

27 d’octubre

El quart concert del 27 d’octubre, serà oferit per una innovadora conjunció instrumental: arpa i orgue. L’arpista serà la jove valenciana Noelia Cotuna, que ha sigut becària de l’Orquestra Filharmònica de Berlín i a partir d’esta temporada s’incorporarà a l’Orquestra de la Comunitat Valenciana al Palau de les Arts. Conjuntament amb l’acompanyament a l’orgue de JV. Giner oferiran un original programa amb música de G.F. Hädel, G. Fauré, Henriette Renié i C. Franck, entre d'altres autors.

3 de novembre

Per a concloure aquesta edició, el diumenge 3 de novembre, un programa coral i orquestral espectacular serà presentat a l’audiència pel Cor, solistes i Orquestra de la Rectoria, i la direcció de Jaume Morell. S’interpretarà el Requiem de W.A. Mozart i una selecció d’obres corals de G.F. Händel adaptades i revisades pel mateix Mozart.

XXVIII edició del Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer. Entrada: 15 €. Cal tindre una entrada específica d'accés a cada concert, disponible en el web https://pedreguer.es/fiopedreguer i els punts de venda anticipada.

Informació i venda anticipada d’entrades 

  • CASA MUNICIPAL DE CULTURA PEDREGUER. Glorieta de la Creu 14 - Tel. 966 456 200. De dilluns a divendres d’11:00 a 14:00 hores.
  • PROAKUSTIK - DÉNIA. Avd. Joan Fuster 28 C. De dilluns a divendres de 9:30 a 14:00 hores. - Tel. 965 782 548 fiopedreguer@gmail.comhttps://pedreguer.es/fiopedreguer
Vint-i-huit edicions ininterrompudes

Eixes 28 cites són la millor garantia per a oferir una extraordinària programació els pròxims mesos d’octubre i novembre. Enguany participaran una selecció d’intèrprets i formacions alguns dels quals han actuat en alguna ocasió al llarg dels 150 concerts que ha oferit el festival des de l’any 1997 al voltant de l'orgue mecànic de tubs de l'església de la Santa Creu de Pedreguer.

Aquest instrument, d'un gran valor artístic i patrimonial, va ser encarregat, costejat i instal·lat al temple per la Fundació Rolser-Server Pérez l'any 1997. Des d’eixe moment i fins a hui s'han oferit nombrosíssims concerts i actes culturals d’alt nivell al voltant d’aquest extraordinari instrument. Tot eixe llarg camí recorregut ha tingut com a finalitat complir amb els objectius que inicialment es varen traçar: la creació d’un circuit cultural i artístic de primer ordre, la difusió del patrimoni musical històric i contemporani, oferir un espai d’actuació als intèrprets musicals amb la creació del nou escenari i la promoció del talent i finalment consolidar una audiència estable que ha assistit als concerts de manera continuada any rere any i que ha sigut el millor aval per a la continuïtat en el temps.

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ FESTIVA I CULTURAL DE LA MARINA ALTA EN L'AGENDA DE LA MARINA PLAÇA.

Nov
3
Dom
aaa

Del 6 d'octubre al 3 de novembre espodrà gaudir del Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer 2024. En aquesta edició, la 28é, la programació està formada per cinc concerts que proposen una selecció de literatura musical que comprendrà més de 800 anys d’història, des de l’Edat Mitjana, com és el Cant gregorià i Fabordons medievals o els fragments del Misteri d’Elx, fins als compositors contemporanis en actiu els nostres dies, com els mestres Jesús Legido i John Rutter.

El Cor, solistes i Orquestra de la Rectoria tancarà el 3 de novembre el Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer 2024

La programació

Tots els concerts es celebren a les 18 hores a l'Església de la Santa Creu de Pedreguer.

6 d’octubre

El concert d’obertura del Festival del diumenge 6 d’octubre serà interpretat pel Quintet de Corda Camerata Odesa, format per excel·lents professionals que han format part d’orquestres de primer ordre. Juntament amb ells actuarà com a solista la soprano Emilia Onrubia. Els acompanyarà des de l’orgue Josep Vicent Giner. Interpretaran una variada selecció d’àries operístiques i obres concertants, amb una menció especial en programa al centenari de la mort del compositor Giacomo Puccini.

13 d’octubre

El segon programa del 13 d’octubre estarà a càrrec del Cor Lluís Vich Vocalis de València. Dins del programa titulat Discantus: fusió de Polifonia i Jazz, podrem escoltar cants religiosos de l’Edat Mitjana i del Renaixement, amb una especial simbiosi amb les improvisacions en viu que crearà el famós saxofonista de jazz Perico Sambeat. Estaran acompanyats a l’orgue per David Morales, actual organista titular de l’església del Patriarca de València.

20 d’octubre

En el concert del diumenge 20 d’octubre actuarà el duo format per César Asensi, trompeta solista de l’Orquestra de la Comunitat de Madrid, juntament amb l’organista titular de la Catedral d’Alcalá de Henares Liudmila Matsyura. Amb el títol del programa Els càntics del vent s’entonaran obertures, marxes i simfonies festives per a aquests dos instruments que sonen mitjançant el vent. Algunes de les obres que interpretaran formen part del gran repertori i han sigut transcrites i adaptades per a aquesta formació en duo.

27 d’octubre

El quart concert del 27 d’octubre, serà oferit per una innovadora conjunció instrumental: arpa i orgue. L’arpista serà la jove valenciana Noelia Cotuna, que ha sigut becària de l’Orquestra Filharmònica de Berlín i a partir d’esta temporada s’incorporarà a l’Orquestra de la Comunitat Valenciana al Palau de les Arts. Conjuntament amb l’acompanyament a l’orgue de JV. Giner oferiran un original programa amb música de G.F. Hädel, G. Fauré, Henriette Renié i C. Franck, entre d'altres autors.

3 de novembre

Per a concloure aquesta edició, el diumenge 3 de novembre, un programa coral i orquestral espectacular serà presentat a l’audiència pel Cor, solistes i Orquestra de la Rectoria, i la direcció de Jaume Morell. S’interpretarà el Requiem de W.A. Mozart i una selecció d’obres corals de G.F. Händel adaptades i revisades pel mateix Mozart.

XXVIII edició del Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer. Entrada: 15 €. Cal tindre una entrada específica d'accés a cada concert, disponible en el web https://pedreguer.es/fiopedreguer i els punts de venda anticipada.

Informació i venda anticipada d’entrades 

  • CASA MUNICIPAL DE CULTURA PEDREGUER. Glorieta de la Creu 14 - Tel. 966 456 200. De dilluns a divendres d’11:00 a 14:00 hores.
  • PROAKUSTIK - DÉNIA. Avd. Joan Fuster 28 C. De dilluns a divendres de 9:30 a 14:00 hores. - Tel. 965 782 548 fiopedreguer@gmail.comhttps://pedreguer.es/fiopedreguer
Vint-i-huit edicions ininterrompudes

Eixes 28 cites són la millor garantia per a oferir una extraordinària programació els pròxims mesos d’octubre i novembre. Enguany participaran una selecció d’intèrprets i formacions alguns dels quals han actuat en alguna ocasió al llarg dels 150 concerts que ha oferit el festival des de l’any 1997 al voltant de l'orgue mecànic de tubs de l'església de la Santa Creu de Pedreguer.

Aquest instrument, d'un gran valor artístic i patrimonial, va ser encarregat, costejat i instal·lat al temple per la Fundació Rolser-Server Pérez l'any 1997. Des d’eixe moment i fins a hui s'han oferit nombrosíssims concerts i actes culturals d’alt nivell al voltant d’aquest extraordinari instrument. Tot eixe llarg camí recorregut ha tingut com a finalitat complir amb els objectius que inicialment es varen traçar: la creació d’un circuit cultural i artístic de primer ordre, la difusió del patrimoni musical històric i contemporani, oferir un espai d’actuació als intèrprets musicals amb la creació del nou escenari i la promoció del talent i finalment consolidar una audiència estable que ha assistit als concerts de manera continuada any rere any i que ha sigut el millor aval per a la continuïtat en el temps.

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ FESTIVA I CULTURAL DE LA MARINA ALTA EN L'AGENDA DE LA MARINA PLAÇA.

Tota la programació del Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer 2024 @ Església de la Santa Creu de Pedreguer
Tota la programació del Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer 2024
Nov 3 a las 18:30 Església de la Santa Creu de Pedreguer
aaa

Del 6 d'octubre al 3 de novembre espodrà gaudir del Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer 2024. En aquesta edició, la 28é, la programació està formada per cinc concerts que proposen una selecció de literatura musical que comprendrà més de 800 anys d’història, des de l’Edat Mitjana, com és el Cant gregorià i Fabordons medievals o els fragments del Misteri d’Elx, fins als compositors contemporanis en actiu els nostres dies, com els mestres Jesús Legido i John Rutter.

Tota la programació del Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer 2024

La programació

Tots els concerts es celebren a les 18 hores a l'Església de la Santa Creu de Pedreguer.

6 d’octubre

El concert d’obertura del Festival del diumenge 6 d’octubre serà interpretat pel Quintet de Corda Camerata Odesa, format per excel·lents professionals que han format part d’orquestres de primer ordre. Juntament amb ells actuarà com a solista la soprano Emilia Onrubia. Els acompanyarà des de l’orgue Josep Vicent Giner. Interpretaran una variada selecció d’àries operístiques i obres concertants, amb una menció especial en programa al centenari de la mort del compositor Giacomo Puccini.

13 d’octubre

El segon programa del 13 d’octubre estarà a càrrec del Cor Lluís Vich Vocalis de València. Dins del programa titulat Discantus: fusió de Polifonia i Jazz, podrem escoltar cants religiosos de l’Edat Mitjana i del Renaixement, amb una especial simbiosi amb les improvisacions en viu que crearà el famós saxofonista de jazz Perico Sambeat. Estaran acompanyats a l’orgue per David Morales, actual organista titular de l’església del Patriarca de València.

20 d’octubre

En el concert del diumenge 20 d’octubre actuarà el duo format per César Asensi, trompeta solista de l’Orquestra de la Comunitat de Madrid, juntament amb l’organista titular de la Catedral d’Alcalá de Henares Liudmila Matsyura. Amb el títol del programa Els càntics del vent s’entonaran obertures, marxes i simfonies festives per a aquests dos instruments que sonen mitjançant el vent. Algunes de les obres que interpretaran formen part del gran repertori i han sigut transcrites i adaptades per a aquesta formació en duo.

27 d’octubre

El quart concert del 27 d’octubre, serà oferit per una innovadora conjunció instrumental: arpa i orgue. L’arpista serà la jove valenciana Noelia Cotuna, que ha sigut becària de l’Orquestra Filharmònica de Berlín i a partir d’esta temporada s’incorporarà a l’Orquestra de la Comunitat Valenciana al Palau de les Arts. Conjuntament amb l’acompanyament a l’orgue de JV. Giner oferiran un original programa amb música de G.F. Hädel, G. Fauré, Henriette Renié i C. Franck, entre d'altres autors.

3 de novembre

Per a concloure aquesta edició, el diumenge 3 de novembre, un programa coral i orquestral espectacular serà presentat a l’audiència pel Cor, solistes i Orquestra de la Rectoria, i la direcció de Jaume Morell. S’interpretarà el Requiem de W.A. Mozart i una selecció d’obres corals de G.F. Händel adaptades i revisades pel mateix Mozart.

XXVIII edició del Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer. Entrada: 15 €. Cal tindre una entrada específica d'accés a cada concert, disponible en el web https://pedreguer.es/fiopedreguer i els punts de venda anticipada.

Informació i venda anticipada d’entrades 

  • CASA MUNICIPAL DE CULTURA PEDREGUER. Glorieta de la Creu 14 - Tel. 966 456 200. De dilluns a divendres d’11:00 a 14:00 hores.
  • PROAKUSTIK - DÉNIA. Avd. Joan Fuster 28 C. De dilluns a divendres de 9:30 a 14:00 hores. - Tel. 965 782 548 fiopedreguer@gmail.comhttps://pedreguer.es/fiopedreguer
Vint-i-huit edicions ininterrompudes

Eixes 28 cites són la millor garantia per a oferir una extraordinària programació els pròxims mesos d’octubre i novembre. Enguany participaran una selecció d’intèrprets i formacions alguns dels quals han actuat en alguna ocasió al llarg dels 150 concerts que ha oferit el festival des de l’any 1997 al voltant de l'orgue mecànic de tubs de l'església de la Santa Creu de Pedreguer.

Aquest instrument, d'un gran valor artístic i patrimonial, va ser encarregat, costejat i instal·lat al temple per la Fundació Rolser-Server Pérez l'any 1997. Des d’eixe moment i fins a hui s'han oferit nombrosíssims concerts i actes culturals d’alt nivell al voltant d’aquest extraordinari instrument. Tot eixe llarg camí recorregut ha tingut com a finalitat complir amb els objectius que inicialment es varen traçar: la creació d’un circuit cultural i artístic de primer ordre, la difusió del patrimoni musical històric i contemporani, oferir un espai d’actuació als intèrprets musicals amb la creació del nou escenari i la promoció del talent i finalment consolidar una audiència estable que ha assistit als concerts de manera continuada any rere any i que ha sigut el millor aval per a la continuïtat en el temps.

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ FESTIVA I CULTURAL DE LA MARINA ALTA EN L'AGENDA DE LA MARINA PLAÇA.

Nov
9
Sáb
aaa

Dénia ha preparat una ampla programació amb motiu de l'Any Estellés (1924-2024) per a commemorar el centenari del naixement del poeta valencià i defendre la llengua i la cultura valenciana. D'aquesta manera la ciutat es suma a la declaració del 2024 com a Any Cultural Estellés. 

Dani Miquel oferirà el concert familiar "Estellés i més" dins del programa de l'Any Estellés a Dénia

Els actes implicaran col·legis i ciutadania per subratllar la vinculació històrica de l'autor amb la ciutat i és que la vinculació d'Estellés amb Dénia transcendix la simple admiració per les seues creacions literàries: entre les seues obres es troba A Dénia, inclòs en el poemari Mural del País Valencià III; a més va escriure el Llibre de Dénia, amb una compilació de poemes dedicats a la comarca; també van ser nombroses les visites a Dénia, que estan documentades, així com les seues intervencions en homenatges, concursos o inauguracions

LA PROGRAMACIÓ COMPLETA

El llibre inèdit del poeta: la conferència L'inventari clement de Gandia, a càrrec de Josep Lluís Roig i Maria Josep Escrivà

La programació comença dijous 30 de maig amb la conversa i recital a partir de L'inventari clement de Gandia que estarà protagonitzada per Josep Lluís Roig i Maria Josep Escrivà, poetes i responsables de l'edició del llibre, que tindrà lloc a les 19:30 hores a la Biblioteca. Es tracta del llibre inèdit de Vicent Andrés Estellés, el verdader llibre guanyador del premi Ausiàs March de Gandia de l'any 1966, que ha sigut publicat per Edicions 96.

Celebració del naiximent del poeta

Després de les vacances estivals, el mes de setembre Dénia té una cita molt especial, la celebració del naixement del poeta, que tindrà lloc el 4 de setembre.

Urbajove

La Regidoria de Joventut també posarà en valor a Estellés el mes de setembre en un Urbajove especialment dedicat al centenari del naiximent del poeta. Les dates a hores d'ara estan per confirmar.

Campanya Estellés al cor i vinculació amb Dénia

Durant el mes de setembre, mes de naixement del poeta valencià, s'ha organitzat una campanya potent de visualització amb samarretes que es repartiran, implicant principalment en centres educatius i associacions culturals, així com una iniciativa de difusió en xarxes socials.

Concert amb paraules i música: concert poètic musical Ací ens pariren, ací estem, a càrrec de Joan Femenia i Enric Casado

Per a la celebració del 9 d'octubre s'ha organitzat l'activitat Música i poesia el divendres 11 d'octubre a les 19:30 hores a la Biblioteca. Es tracta d'un concert poètic musical Ací ens pariren, ací estem, a càrrec de Joan Femenia, rapsode, i Enric Casado, músic i cantautor. Es tracta de diversos poemes de Vicent A. Estellés recitats i cantats en format acústic.

 Per als més xicotets: concert Estellés i més de Dani Miquel

També s'ha pensat en activitats per als més xicotets, amb una activitat que es desenvoluparà el dissabte 9 de novembre, el biblioconcert Estellés i més, amb Dani Miquel. Serà a les 12:00 hores a la Biblioteca, que acollirà una experiència a través de la poesia valenciana, on Estellés i altres poetes ens guiaran per un viatge a través de les paraules i les emocions que desperten.

Veritat que teniu al vostre poble un carrer dedicat a Vicent Andrés Estellés? Qui és eixe home? Ho sabeu? Doncs eixe home som tots nosaltres. Vicent, va nàixer a Burjassot i va ser el poeta en valencià més important del món. Li encantava riure, xarrar amb les amigues i els amics i sopar a la voreta de l’alegria. Si el lliges volaràs més alt que els núvols. Si el cantes t’eixiran ales com als ocells. De la mà de l’Estellés i altres poetes de casa nostra, jugarem amb el plaer les paraules i les emocions que provoquen. Anem a riure!, anem a viure!.

Concert Estellés a cau d'orella de Pau Alabajos

 L'any finalitzarà amb el biblioconcert Estellés a cau d'orella, de Pau Alabajos, que tindrà lloc el divendres 22 de novembre a les 19:30 hores a la Biblioteca. Pau Alabajos ha seleccionat un grapat de poemes de Vicent Andrés Estellés i els ha convertit en cançó.

Els versos del Llibre de meravelles que canta en viu i en directe serveixen per a il·lustrar els capítols més importants de la vida del poeta de Burjassot, i contextualitzar també el moment històric, social i polític durant el qual van ser escrits.

“Els amants”, “Assumiràs la veu d’un poble”, “Crònica especial”, “Arbres de pols” o “Fundacions de la ràbia” són alguns dels textos que conformen la banda sonora d’aquesta activitat de foment de la lectura dirigida a biblioteques i centres educatius. Al final de cada sessió s’obri un torn de paraules perquè el públic tinga l’oportunitat de participar-hi activament, tot expressant les seues opinions personals o formulant preguntes sobre el contingut d’aquest concert divulgatiu, en un format de col·loqui o tertúlia.

 

 

«La veu que mai s'oblida»

Les activitats es van iniciar el passat dia 12 abril amb la commemoració a Dénia amb la representació de La veu que mai s'oblida, un espectacle que va combinar música en directe, dansa i poesia per a retre homenatge el poeta. A més, a l'Espai Joan Castejón hi ha una mini exposició i en un espai destacat de la sala hi està el retrat d'Estellés.

Amb 40 municipis

Dénia es va sumar al gener de 2024 a la iniciativa Estellés als pobles, de la qual ja formen part 40 municipis valencians i les universitats públiques de València, Alacant i Jaume I de Castelló, per a recordar al poeta valencià, amb diverses activitats culturals i de llarg a llarg de la geografia valenciana.

Nov
22
Vie
aaa

Dénia ha preparat una ampla programació amb motiu de l'Any Estellés (1924-2024) per a commemorar el centenari del naixement del poeta valencià i defendre la llengua i la cultura valenciana. D'aquesta manera la ciutat es suma a la declaració del 2024 com a Any Cultural Estellés. 

Pau Alabajos oferirà el concert "Estellés a cau d'orella" en la programació de l'Any Estellés a Dénia

Els actes implicaran col·legis i ciutadania per subratllar la vinculació històrica de l'autor amb la ciutat i és que la vinculació d'Estellés amb Dénia transcendix la simple admiració per les seues creacions literàries: entre les seues obres es troba A Dénia, inclòs en el poemari Mural del País Valencià III; a més va escriure el Llibre de Dénia, amb una compilació de poemes dedicats a la comarca; també van ser nombroses les visites a Dénia, que estan documentades, així com les seues intervencions en homenatges, concursos o inauguracions

LA PROGRAMACIÓ COMPLETA

El llibre inèdit del poeta: la conferència L'inventari clement de Gandia, a càrrec de Josep Lluís Roig i Maria Josep Escrivà

La programació comença dijous 30 de maig amb la conversa i recital a partir de L'inventari clement de Gandia que estarà protagonitzada per Josep Lluís Roig i Maria Josep Escrivà, poetes i responsables de l'edició del llibre, que tindrà lloc a les 19:30 hores a la Biblioteca. Es tracta del llibre inèdit de Vicent Andrés Estellés, el verdader llibre guanyador del premi Ausiàs March de Gandia de l'any 1966, que ha sigut publicat per Edicions 96.

Celebració del naiximent del poeta

Després de les vacances estivals, el mes de setembre Dénia té una cita molt especial, la celebració del naixement del poeta, que tindrà lloc el 4 de setembre.

Urbajove

La Regidoria de Joventut també posarà en valor a Estellés el mes de setembre en un Urbajove especialment dedicat al centenari del naiximent del poeta. Les dates a hores d'ara estan per confirmar.

Campanya Estellés al cor i vinculació amb Dénia

Durant el mes de setembre, mes de naixement del poeta valencià, s'ha organitzat una campanya potent de visualització amb samarretes que es repartiran, implicant principalment en centres educatius i associacions culturals, així com una iniciativa de difusió en xarxes socials.

Concert amb paraules i música: concert poètic musical Ací ens pariren, ací estem, a càrrec de Joan Femenia i Enric Casado

Per a la celebració del 9 d'octubre s'ha organitzat l'activitat Música i poesia el divendres 11 d'octubre a les 19:30 hores a la Biblioteca. Es tracta d'un concert poètic musical Ací ens pariren, ací estem, a càrrec de Joan Femenia, rapsode, i Enric Casado, músic i cantautor. Es tracta de diversos poemes de Vicent A. Estellés recitats i cantats en format acústic.

 Per als més xicotets: concert Estellés i més de Dani Miquel

També s'ha pensat en activitats per als més xicotets, amb una activitat que es desenvoluparà el dissabte 9 de novembre, el biblioconcert Estellés i més, amb Dani Miquel. Serà a les 12:00 hores a la Biblioteca, que acollirà una experiència a través de la poesia valenciana, on Estellés i altres poetes ens guiaran per un viatge a través de les paraules i les emocions que desperten.

Veritat que teniu al vostre poble un carrer dedicat a Vicent Andrés Estellés? Qui és eixe home? Ho sabeu? Doncs eixe home som tots nosaltres. Vicent, va nàixer a Burjassot i va ser el poeta en valencià més important del món. Li encantava riure, xarrar amb les amigues i els amics i sopar a la voreta de l’alegria. Si el lliges volaràs més alt que els núvols. Si el cantes t’eixiran ales com als ocells. De la mà de l’Estellés i altres poetes de casa nostra, jugarem amb el plaer les paraules i les emocions que provoquen. Anem a riure!, anem a viure!.

Concert Estellés a cau d'orella de Pau Alabajos

 L'any finalitzarà amb el biblioconcert Estellés a cau d'orella, de Pau Alabajos, que tindrà lloc el divendres 22 de novembre a les 19:30 hores a la Biblioteca. Pau Alabajos ha seleccionat un grapat de poemes de Vicent Andrés Estellés i els ha convertit en cançó.

Els versos del Llibre de meravelles que canta en viu i en directe serveixen per a il·lustrar els capítols més importants de la vida del poeta de Burjassot, i contextualitzar també el moment històric, social i polític durant el qual van ser escrits.

“Els amants”, “Assumiràs la veu d’un poble”, “Crònica especial”, “Arbres de pols” o “Fundacions de la ràbia” són alguns dels textos que conformen la banda sonora d’aquesta activitat de foment de la lectura dirigida a biblioteques i centres educatius. Al final de cada sessió s’obri un torn de paraules perquè el públic tinga l’oportunitat de participar-hi activament, tot expressant les seues opinions personals o formulant preguntes sobre el contingut d’aquest concert divulgatiu, en un format de col·loqui o tertúlia.

 

 

«La veu que mai s'oblida»

Les activitats es van iniciar el passat dia 12 abril amb la commemoració a Dénia amb la representació de La veu que mai s'oblida, un espectacle que va combinar música en directe, dansa i poesia per a retre homenatge el poeta. A més, a l'Espai Joan Castejón hi ha una mini exposició i en un espai destacat de la sala hi està el retrat d'Estellés.

Amb 40 municipis

Dénia es va sumar al gener de 2024 a la iniciativa Estellés als pobles, de la qual ja formen part 40 municipis valencians i les universitats públiques de València, Alacant i Jaume I de Castelló, per a recordar al poeta valencià, amb diverses activitats culturals i de llarg a llarg de la geografia valenciana.

aaa

Dénia ha preparat una ampla programació amb motiu de l'Any Estellés (1924-2024) per a commemorar el centenari del naixement del poeta valencià i defendre la llengua i la cultura valenciana. D'aquesta manera la ciutat es suma a la declaració del 2024 com a Any Cultural Estellés. 

Tota la programació de L'Any Estellés a Dénia: concerts, recitals, conferències...

Els actes implicaran col·legis i ciutadania per subratllar la vinculació històrica de l'autor amb la ciutat i és que la vinculació d'Estellés amb Dénia transcendix la simple admiració per les seues creacions literàries: entre les seues obres es troba A Dénia, inclòs en el poemari Mural del País Valencià III; a més va escriure el Llibre de Dénia, amb una compilació de poemes dedicats a la comarca; també van ser nombroses les visites a Dénia, que estan documentades, així com les seues intervencions en homenatges, concursos o inauguracions

LA PROGRAMACIÓ COMPLETA

El llibre inèdit del poeta: la conferència L'inventari clement de Gandia, a càrrec de Josep Lluís Roig i Maria Josep Escrivà

La programació comença dijous 30 de maig amb la conversa i recital a partir de L'inventari clement de Gandia que estarà protagonitzada per Josep Lluís Roig i Maria Josep Escrivà, poetes i responsables de l'edició del llibre, que tindrà lloc a les 19:30 hores a la Biblioteca. Es tracta del llibre inèdit de Vicent Andrés Estellés, el verdader llibre guanyador del premi Ausiàs March de Gandia de l'any 1966, que ha sigut publicat per Edicions 96.

Celebració del naiximent del poeta

Després de les vacances estivals, el mes de setembre Dénia té una cita molt especial, la celebració del naixement del poeta, que tindrà lloc el 4 de setembre.

Urbajove

La Regidoria de Joventut també posarà en valor a Estellés el mes de setembre en un Urbajove especialment dedicat al centenari del naiximent del poeta. Les dates a hores d'ara estan per confirmar.

Campanya Estellés al cor i vinculació amb Dénia

Durant el mes de setembre, mes de naixement del poeta valencià, s'ha organitzat una campanya potent de visualització amb samarretes que es repartiran, implicant principalment en centres educatius i associacions culturals, així com una iniciativa de difusió en xarxes socials.

Concert amb paraules i música: Ací ens pariren, ací estem, a càrrec de Joan Femenia i Enric Casado

Per a la celebració del 9 d'octubre s'ha organitzat l'activitat Música i poesia el divendres 11 d'octubre a les 19:30 hores a la Biblioteca. Es tracta d'un concert poètic musical Ací ens pariren, ací estem, a càrrec de Joan Femenia, rapsode, i Enric Casado, músic i cantautor. Es tracta de diversos poemes de Vicent A. Estellés recitats i cantats en format acústic.

 Per als més xicotets: concert Estellés i més de Dani Miquel

També s'ha pensat en activitats per als més xicotets, amb una activitat que es desenvoluparà el dissabte 9 de novembre, el biblioconcert Estellés i més, amb Dani Miquel. Serà a les 12:00 hores a la Biblioteca, que acollirà una experiència a través de la poesia valenciana, on Estellés i altres poetes ens guiaran per un viatge a través de les paraules i les emocions que desperten.

Veritat que teniu al vostre poble un carrer dedicat a Vicent Andrés Estellés? Qui és eixe home? Ho sabeu? Doncs eixe home som tots nosaltres. Vicent, va nàixer a Burjassot i va ser el poeta en valencià més important del món. Li encantava riure, xarrar amb les amigues i els amics i sopar a la voreta de l’alegria. Si el lliges volaràs més alt que els núvols. Si el cantes t’eixiran ales com als ocells. De la mà de l’Estellés i altres poetes de casa nostra, jugarem amb el plaer les paraules i les emocions que provoquen. Anem a riure!, anem a viure!.

Concert Estellés a cau d'orella de Pau Alabajos

 L'any finalitzarà amb el biblioconcert Estellés a cau d'orella, de Pau Alabajos, que tindrà lloc el divendres 22 de novembre a les 19:30 hores a la Biblioteca. Pau Alabajos ha seleccionat un grapat de poemes de Vicent Andrés Estellés i els ha convertit en cançó.

Els versos del Llibre de meravelles que canta en viu i en directe serveixen per a il·lustrar els capítols més importants de la vida del poeta de Burjassot, i contextualitzar també el moment històric, social i polític durant el qual van ser escrits.

“Els amants”, “Assumiràs la veu d’un poble”, “Crònica especial”, “Arbres de pols” o “Fundacions de la ràbia” són alguns dels textos que conformen la banda sonora d’aquesta activitat de foment de la lectura dirigida a biblioteques i centres educatius. Al final de cada sessió s’obri un torn de paraules perquè el públic tinga l’oportunitat de participar-hi activament, tot expressant les seues opinions personals o formulant preguntes sobre el contingut d’aquest concert divulgatiu, en un format de col·loqui o tertúlia.

 

 

«La veu que mai s'oblida»

Les activitats es van iniciar el passat dia 12 abril amb la commemoració a Dénia amb la representació de La veu que mai s'oblida, un espectacle que va combinar música en directe, dansa i poesia per a retre homenatge el poeta. A més, a l'Espai Joan Castejón hi ha una mini exposició i en un espai destacat de la sala hi està el retrat d'Estellés.

Amb 40 municipis

Dénia es va sumar al gener de 2024 a la iniciativa Estellés als pobles, de la qual ja formen part 40 municipis valencians i les universitats públiques de València, Alacant i Jaume I de Castelló, per a recordar al poeta valencià, amb diverses activitats culturals i de llarg a llarg de la geografia valenciana.